Prohledat tento blog

středa 22. února 2017

 

Top produkty pro blond vlasy

  BLOND   BLOND   BLOND   BLOND

Dnes se otočíme za blondýnkami. V České republice žije bezmála 40 procent žen s blond vlasy.  Řekněme, že přibližně každá druhá žena už někdy zkusila mít blond vlasy. Když bychom se podívali o několik staletí zpět do přímořských oblastí, tak i tam si ženy zesvětlovaly vlasy, tehdy jim pomohlo slunce a slaná mořská voda. Před pár desítkami let byly v módě melírované vlasy, nosila je většina žen i ty s tmavými přírodními vlasy a kvalita vlasů nebyla moc dobrá. Dnes je na trhu mnoho firem a značek nabízející profesionální vlasovou kosmetiku a blond barva je „oříšek” pro každou z nich. Přejeme si mít blond vlasy, nároky stoupají.
Docílit světlé blond barvy je pro mě (kadeřnici) snadné, pokud máte své přírodní vlasy světlé a  chcete zesvětlit o tón či dva. Mnohdy se ale setkávám s klientkami, které mají své přírodní vlasy tmavé blond, světle hnědé a i tmavší a chtějí mít krásnou světlou blond. Zesvětlování je pro vlasy náročnější a povíme si, jak o ně pečovat. Vyžadují daleko větší péči, výživu a hýčkání.
Kosmetika Davines nabízí produkty přímo pro blond vlasy, výživu, hydrataci a jejich tónování.
Speciálně pro tónování blond vlasů byla vyvinuta řada Alchemic Silver. Jedná se o šampon a kondicionér zbarvený do modrofialova, tónuje vlasy přímými barevnými pigmenty a regeneruje díky mléčným proteinům. Modré a fialové pigmenty působí proti žlutým odleskům a blond je díky nim zářivá, chladnější a přirozenější. Blond vlasy je také důležité hydratovat, ochraňovat, ať už před teplem z fénu, želičky, kulmy, jemně a správně umývat a mechanicky nepoškozovat (hlavně při česání a stahování do gumičky). Když máte krátké vlasy (cca do 12 cm), střih a barvu pravidelně udržujete u své kadeřnice, používáte kvalitní kosmetiku, tak byste měly mít vlasy v kondici. V krátkých vlasech je historie barvení a zesvětlování v čase do jednoho roku. Blondýnky, které si pěstují dlouhé vlásky, mají historii ve vlase 2-6 let. Vše, co se po tu dobu na vlase událo, se odráží na kvalitě, tudíž o dlouhé vlasy je nutné se starat více. Mít vhodný šampon, kondicionér, masku, olejíček, fén, styling, kartáč na česání a pokud nosíte culík i správné gumičky , které nepoškodí vlasy.

Vhodné jsou pruktové řady Davines pro výživu a hydrataci:
MELU
NOUNOU
MOMO
OI OIL
ALCHEMIC SILVER 
Hýčkejte si své světlé vlásky a příště si povíme více o jejich mytí, česání, vysoušení, používání stylingu a úpravě vlasů.

Nejčastěji zmiňované slůvko VLASY bude opět po stojedenácté :)

krásný den  - Kamila Mrázková mrazkovakamila





Žádné komentáře:

Okomentovat